Ha hozzá szeretnél szólni a dolgokhoz, vagy ha új témakört szeretnél létrehozni a Huli Fórumon, akkor légyszives jelentkezz be jobboldalt.
- Tartalomjegyzék
- » Élet a városokban
- » Kolozsvár
- » Szerintetek érdemes pszichológia...
Szerintetek érdemes pszichológia szakra menni?
Szerintetek érdemes pszichológia szakra menni?
Középiskolás, végzős diák vagyok. Szeretem a pszichológiát, pontosabban ezen belül a kriminál-pszichológiát, hazugságvizsgálat, Paul Ekman….stb. Ugyanakkor szeretem az irodalmat is. Nem tudok dönteni. Viszont a pszichológiával nem egészen vagyok tisztában.
Re: Szerintetek érdemes pszichológia szakra menni?
Engem inkább a kriminalisztika érdekel. Viszont a Paul Ekman-féle hazugság felismerés is nagyon leköt(ezzel kapcsolatban csak annyit,hogy a megtévesztés felismerése az arcon, hangban vagy testen, arckifejezés, micro-arckifejezés....stb készítettünk egy dolgozatot, mellyel nyertünk egy második helyezést és egy diplomát, ami felvételi és ösztöndíjként szolgál majd a pszichológia szakon, persze ha pszicho-ra megyek)-ami ugyancsak a kriminalisztikához vezet...Mindezek nagy része az érzelmeken alapul.
Amennyiben a pénzkereset (többlet pénzkereset) motivál, passz a pszichónak. De ha igazán ezt szeretnéd, ez érdekel.. az emberek, viselkedése, problémái, segítése.. akkor ucu-neki. De gazdagságot ne remélj (kivéve amikor igen), megélhetés, ház, autó.. diszkrét élet. Hacsak nem kezdel könyveket is írni, továbbtanulni. De sima pszichóval - nem vásárolod meg a fél országot. Mint egyes kecske/birka pásztorok.
Hmm......könyvet már írtam, szerintem a jövőben még fogok párat(legalábbis remélem). A pszichológiáról csak annyit,hogy nem pszichiáter szeretnék lenni. Inkább valamelyik nyomozati szervnél szeretnék dolgozni. Kriminál pszichológia....a bűnösök, gyilkosok elméjének feltérképezésével, tanulmányozásával szeretnék foglalkozni.
Én is írogatok amolyan hobbi szinten...és nem értem miért nem lehetne megélni a pszichológiából hol ott a mai világban ahhoz hogy felvegyenek egy komoly munkahelyre pszichológia vizsga kell(felmérésre gondolok),minden nagyobb cégnél akad egy pszichológus és a jogosítvány szerzésnél is szükséges a pszichológia vizsga..szerintem ezek egy tanult pszichológusnak mind pénzkereseti lehetőségek egy kis ismeretséggel
- Tartalomjegyzék
- » Élet a városokban
- » Kolozsvár
- » Szerintetek érdemes pszichológia...
Fóruminfó
Jelmagyarázat:
Témakör
Új
Lezárt
Kiemelt
Aktív
Új/Aktív
Új/Lezárt
Új kiemelt
Lezárt/Aktív
Aktív/Kiemelt
Kiemelt/Lezárt
Kiemelt/Aktív/Lezárt

bar mindenki azt mondja hogy az nemigazan eri meg...hogy abbol nem lehet megelni stb...de hat...kitudja:P