szombat máj. 19

Ha hozzá szeretnél szólni  a dolgokhoz, vagy ha új témakört szeretnél létrehozni a Huli Fórumon, akkor légyszives jelentkezz be jobboldalt.

Megcsalás?Te hogy viselnéd?

Megcsalás?Te hogy viselnéd?

Mi számít nálatok megcsalásnak?
Voltatok már hűtlenek egy kapcsolatban?
Hogy lehet túl lépni azon ha te vagy az áldozat(akit megcsaltak)?

Mini
Nagyon fórum aktivista
useravatar
50 hozzászólás
Felhasználói infó a hozzászólásokban
Kérünk jelentkezz be, ha hozzá szeretnél szólni.

Re: Megcsalás?Te hogy viselnéd?

Nálam a megcsalás a csóktól indul, mivel olyan nincs hogy "Csak egy ártatlan csók volt". Onnantól kezdve hogy ez megtörtént el lehet gondolkodni azon, hogy valami nem stimmel a kapcsolattal.
Én tudom magamról, hogy nem bocsájtanám meg a páromnak ha megcsalna, bármennyire is szeretném őt. Fájna a dolog, hogy megtörtént de nem dönteném "romokba" magam mert tudom magamról, hogy milyen ember vagyok és hogy kit veszít azzal ha megcsal.
Részemről én soha nem csalnám meg a kedvesemet. Imádom őt, és jobbat el sem tudnák képzelni magamnak nála és nem is vagyok kíváncsi másra.
Véleményem szerint a megcsaláshoz az út a kommunikáció hiányából indul... a két fél nem tudja megbeszélni egymással hogy mit várnak el egymástól, ki mit szeretne, ki hogy lát bizonyos dolgokat, így valamelyik fél jobbat fog keresni előbb vagy utóbb, olyat akiben megtalálja alapból azt amit a régiben startból nem kapott meg, holott lehet, hogy egy fél órás beszélgetéssel meg lehetett volna menteni a kapcsolatot, kompromisszumra jutni. Vagy ha már menthetetlen akkor nincs mit húzni, nyúzni, szenvedtetni egymást inkább szakítani kell, így relatíve kisebb kárt okoz egymásnak a két fél mintha kiderülne az egyikről, hogy másnál kereste a boldogságát. Szerintem ez így fer inkább...még ha fáj is.
A megcsalás nem megbocsájtható, teljesen alávaló és elítélendő tett.

Nemesis
Fórum aktivista
useravatar
25 hozzászólás

Megcsaltak vagy te csaltál meg valakit?

Valahol olvastam ezt az idézetet, hogy: csak akkor csalsz meg valakit, ha szereted, különben egyszerűen csak faképnél hagyod. Ez hülyeség, de kifogásnak jó.
Szerintem az is megcsalásnak számit, ha arra gondolsz, hogy megcsalnád a párod. Persze ezt elég nehéz bizonyitani, mert nem látunk bele egymás fejébe(már aki), de ha már ez jár a fejben, akkor onnan az, hogy fizikailag is megtedd csak egy apró lépés. De ne hagyatkozzunk az én radikális gondolkodásomra, a megcsalás a csóknál kezdődik.
Még nem csaltam meg senkit, de nem is lenne képem hozzá. Ha együtt vagy valakivel, akit mondjuk még szeretsz is, akkor nem értem honnan jön a mentalitás, hogy másokkal legyek. Ha nem akarsz az illetővel lenni, akkor hagyd ott, de hogy ezzel is azzal is egy kicsit, elég undoritónak tartom, mert ez valahol hazugság, mivel becsapod a másikat.
Az ilyesmi elég hamar ki szokott derülni, ha az elkövető mondja el az is elég nagy pofon(de legalább bevalotta és volt benne egy cseppnyi emberség), de ha te jösz rá hosszú idő alatt, akkor az mégjobban üt. Fájni fáj, aztán mint minden ez is elmúlik, max a következőkben kialakul egy kis természetes bizalmatlanság, ami azért soha nem árt.
Ahogy Nemesis is irta, ez teljesen megbocsáthatatlan. Olyan meg nincs, hogy véletlenül megcsaltak vagy részeg volt valaki, s megesett, stb. Erre nincs kifogás, bocsánat meg még ugyse...a világ egyik legszemetebb dolga!

Papus
Fórum veterán
useravatar
383 hozzászólás

Szerintem is a fizikai megcsalas mar a csoknal kezdodik.Csalni nem csaltam meg senkit,habar fiatal koromban volt nehany kapcsolatom es volt olyan hogy kis idokozonkent de akkor sem csaltam meg senkit.Mindig megmondtam az illeto lanynak hogy idefigyelj koztunk ez igy nem megy es a barati/szerelmi kapcsolatunknak vege es csak azzutan tudtam nyitni egy masik lany fele aki tetszet.A megcsalas az egy szemet dolog es szerintem ha egyszer megtortenik egy kapcsolatban akkor mar semmi sem garantalja azt hogy nem fog megegyszer es megegyszer megtorteni.Atlepni ugy tudsz rajta,hogy megprobalod elfelejteni azt aki egy ilyen dolgot tett veled.Tudom hogy nehezz,en is voltam ebben a cipoben, de nincs mas megoldas.Elfelejted az illetot.Engem is 2 ev utan csalt meg a lany gondolva hogy ugy sem jovok ra,de sajnos(neki) rajottem es szakitotunk.Olyan kapcsolat volt amelyert meg a szuleimel is oszevesztem nagyon sokszor mert a szuleim nem kedveltek igazan a lanykat.Atlepni csak ugy tudtam rajta hogy szabalyosan elfelejtetem az illetott es letagadtam az erzeseimet iranta amik voltak.Remelem, hogy neked is sikerulni fog hogy tulepjel es elfelejtsed a negativ dolgokat.Elfelejteni persze nem azt jellenti hogy nem tanulod meg a tanulni valot belole.

roby84
Friss véleményező
useravatar
11 hozzászólás

Köszönöm roby84,kedves tőled.Igen én voltam akit megcsaltak már 2 kapcsolatomban is. Valószínű  bennem van a hiba.Na de most mások véleményére is kíváncsi vagyok.Nem az esetemmel kapcsolatban hanem tapasztalatok,gondolatok terén

Mini
Nagyon fórum aktivista
useravatar
50 hozzászólás

Lehet, hogy valahol mindenki hibás. Ha megkapott volna mindent, amire vágyik tőled valószinüleg nem csalt volna meg. Ő meg azért hibás, mert nem beszélte meg veled, hogy valami nem stimmel és beszéljétek meg, hanem inkább megcsalt. Általában ezért történik a megcsalások nagy hányada. Legalább is "felnőtt" embereknél. Aztán a mai fiatalságnál ki tudja. Sajnos ma már semminek nincs akkora értéke, mint régebben. Mindenki ki akarja élni magát, mindenki mindenkivel, bele sem gondolva a következményekbe. Csak azt nem tudják a mai emberkék, hogy a fiatalság után is van élet és akkor kellene kiélni magukat, mert a fiatalság azért van, hogy megtanulj élni, s ha már tudod mi fán terem az élet, akkor meg már más lenne a felfogásod és alapból nem csinálnák ezt.
Torz világ, ez van. A helyedben nem lepődnék meg semmin. Egyetlen megoldás van erre: keress egy értelmes fiút, aki nem csinál ilyet. Kevés van, de nem lehetetlen találni egyet.

Papus
Fórum veterán
useravatar
383 hozzászólás

Papus mit értesz azon hogy felnőtt? A mai világ talán tényleg torz és igen lehet elkapkodják a fiatalabbak a dolgokat.De nem mindenki.Ki az aki felnőttnek számít nálad?Aki meghaladta a 20-at 30-at vagy akár a 40-et?Szerintem nem a kor határozza meg ki számít felnőttnek és ki nem.Az értséget a neveltetés,az élet miértjeinek megértése és a csalódások hozzák.

Mini
Nagyon fórum aktivista
useravatar
50 hozzászólás

Igy van. Nem az számit, hogy hány éves vagy, 30-40 évesen is lehetsz éretlen. Az értelmi szint határozza meg, a felelősségtudat, stb, stb. De ha már ennél a témánál tartunk akkor,aki megcsalja a másikat az szerintem nem számit felnőtt gondolkodásúnak, mivel nem képes belátni tettének a következményeit és súlyát. Eleve értelmes ember nem csinál ilyet.

Papus
Fórum veterán
useravatar
383 hozzászólás

Szerintem a megcsalás nem szép de nagyon gyakori olyan fiataloknál <21 év akik még nem értek meg vagy olyanoknál ahol nagyon alacsony a tudás szint.Szerintem is a megcsalás részben kommunikáció miatt is bekövetkezhet.Egy kapcsolat kell tudjon jól müködni,ha viszont mind olyan barátaid voltak akik arra hajtanak hogy minnél több lánnyal lefeküdni akkor ezen nem csodálkozom.Sajnos van pár srác aki azt számolja hánnyal szeretkezett és nincs még 20 éves.

elodkolozsvar
Friss véleményező
useravatar
10 hozzászólás

ha  megcsalnak  nem  lehet  rajta  tulepni  soha  vigasztalasul  hagyod  hogy  radtalajon  egy  ferfi  aki  igazan  szerets  s  azzal  a  ferfival  te  is  megcsalod  ez  vigasz  de  nem  feledtett   es  nem  ad  bocsanatot

katica
Friss véleményező
useravatar
4 hozzászólás

Fóruminfó

Fórum-statisztika:

témakör:
149
szavazás:
4
hozzászólás:
3649
az utóbbi 24 órában:
0
Felhasználó infó:

felhasználók: